2 Mayıs 2016 Pazartesi

İtazura na Kiss (2008)

Anime Adı: Itazura na Kiss (Playful Kiss, Marvelous Kiss.)
Türkçesi: Yaramaz Öpücük.
Bölüm Sayısı : 24
Yapım Yılı: 2008.
Manga: 23 Cilt (Kaoru Tada). 

Kaoru Tada'nın 1996'da aynı adlı mangasundan uyarlanan 26 bölümlük seri de babası ile yaşayan Kotoko Aihara, tavan yapan IQ'su ve ona denk kibirli tavırlarının yanı sıra mankeni aratmayan dış görünüşüyle kızları peşinde koşturan Naoki İrie'ye aşıktır. Ancak kendisi ne dikkat çekici fiziksel bir görünüme ne de mükemmel ders notlarına sahiptir. Dolayısıyla duygularına karşılık bulması kaf dağına ulaşmak kadar zordur. Üstüne İrie, duygularını yazdığı mektubu herkesin ortasında okur ve okul durumuyla alay ederek tam bir pislik gibi davranır. Böylece Kotoko, tek taraflı aşkının asla karşılık bulmayacağına ikna olur. Evlerinin talihsiz biçimde yıkılmasından sonra inşaat sona erene kadar babasından yakın adlettiği aile dostlarının yanına yerleşeceklerdir. Eve vardıklarında Kotoko şaşkınlıla görür ki orası İrie'lerindir. Konuksever Naoiki çifti, adeta leylekler getirmiş gibi görünen iki oğllarına taban tabana zıttır.Kototko İrie'nin odasına yerleşir ki açıkça belli olduğu üzere delikanlı buna hiç de gönüllü olmamıştır. Böylece aynı evde yaşamaya başlayan ikili için hayat birçok süprizi beraberinde getirecektir.


Serinin ekrana taşınan live action uyarlamaları ise şöyle: İlk kez Japonya'da 2006'da televizyona yapılmış olup bunu 2005'teki Tayvan yapımı izlemektedir. 2010'da, "Playfull Kiss" adı ile yayınlanan Güney Kore uyarlamasında ise bir diğer manga-anime uyarlaması Hana Yori Dango'nun kore versiyonu ile dünya çapında üne kavuşan SS501'in üyesi yıldızı Kim Hyun-joong'un, Baek Seung-Jo'a hayat vermesi sonrası bir kez daha hikayenin pöpüleritesi devam etmiş, 2014 yılında ise  bir kez daha ana vatanında "Mischievous Kiss: Love in Tokyo" ve ikinci sezonu "Mischievous Kiss 2: Love in Okinawa" adı ile ekranlara gelmiştir. En yeni uyarlama Tai'nin 2015 tarihli "Kiss Me" tv serisidir.


Bazı anime seriler vardır ki ne yapsanız bir türlü ona ısınamazsınız. İtazura na Kiss anime uyarlaması da karakterlerin çizim  tekniğinden mi nedir bilemedim tıpkı Hana yori Dango'yu izlediğim zaman ki hayal kırıklığını uyandırmış yapımlardan biridir benim için. Aslında hali hazırda beğeniyi arttıracak yönleri de yok değil. Örneğin sonu. Pek çok animede işin romantizim boyutu finale adeta sıkıştırılır ki çoğu zaman o kadar zırvayı bunun için mi izledim dersiniz ve sırf bu tarz bir final yüzünden seri sizin gönlünüzde uzun süre yer etmez. Ancak burada  çiftimiz ilişki durumu serinin 13. bölümüne geldiğimizde nikah masası boyutuna varmıştır. Evlilik, hamilelik ve çocuk sahibi olma gibi bir süreci yansıtan kaç anime vardır bilemiyorum. Ancak dediğim gibi sunduğu seyir zevki hiç de memnuniyet verici değildi. Sanırım içi boştu. Aynı şeyi kore uyarlamasında da hissetmiştim.

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)