12 Mart 2016 Cumartesi

Hime-chan no Ribbon (1992)

Anime Adı: Hime-chan no Ribbon 
Türkçesi: Himechan'ın Kurdelası / Sihirli Kurdela 
Bölüm Sayısı : 61 
Yapım Yılı: 1992 
Türkiye'de Yayın Yılı: 1990'lar  (TRT/Kanal 6)
Manga: 3 Cilt ( Megumi Mizusawa)


Çocukluk yıllarımdan anımsadığım bu anime her ne kadar görsel olarak beklentilerimi o zaman dahi karşılamasa da konu itibarıyla oldukça izlenir bulduğum yapımlardan biriydi. Geçenlerde seriyi aradığını belirten birinden mail aldığımda hakkında yazılacak bir diğer yapım da bu olmalı dedim. Zaman zaman nette eski yapımların bluray dvd versiyonunu ripleyen ve bunları paylaşanlar sayesinde eskiyen arşivde nisbeten daha kalitesiyle yenileyebildiğim animlerdendir.
 
 

Sihir Krallığı'nın biricik prensesi Erika'nın gelecekte taca uygun olabileceğini ispat etmek için kurallar gereği kendi yaptığı büyülü bir metaryalin işe yararlılığını kanıtlamak üzere günümüz dünyasında kendisiyle aynı yüze sahip kişiye bir yıl süresince verip kullandırmalıdır. Tam bir erkek fatma karakterindeki taban tabana zıt Himeko isimli kızımız prensesle karşılaşınca önce başına gelenleri bir rüya zanneder. Ancak eninde sonunda süpürgesi üzerinde uçan karşısındaki tuhaf kişinin sözlerine inanmadan da edemez. Ayrıca  büyülü bir değişim sonrası istediği kişinin görünümünü kazanacağını öğrendiğinde sihirli kurdelanın sağladığı işlev karşısında adeta büyülenir. İlk denemesini her anlamda hayranlık duyduğu ablasına dönüşerek yapar. Artık çocukluğundan beri her şeyini anlattığı oyuncak hayvanı Pokota ile de konuşabilmektedir. Ancak fazlasıyla düşüncesizce ve dikkatsizce davranıp uyması gereken bir dizi kuralı önemsemeyince başına bir sürü bela açılır. Öte yandan bunun gibi kurdelayı dikkatsizce kullanmanın yaratacağı sonuçlar hiç de basit değildir. Öncelikle değişim süresi sadece bir saatle sınırlıdır ve bu süreyi aşarsa sonsuza dek dönüştüğü kişinin bedeninde kalacaktır. Ayrıca kurdelanın varlığı ve işlevi dünyadaki bir insan tarafından keşfedilirse prenses başarısız sayılacak ve eşya geri alınıp, kullanan kişinin hafızası silinecektir. Sihir dünyasında küresinden Himeko'yu izleyen Erika esaslı bir bela yumağı gibi görünen kızın yarattığı olaylar karşısında her daim hop oturup hop kalkacağını anlamakta gecikmez. 
 

Okulun son sınıf öğrencisi Hasekura'dan hoşlanan ama değil duygularını açıklamak ona aldığı ufak bir şans nuskasını bile verecek cesareti bulamayan Himeko, mükemmel ablasının görünümünde hediyesini verebileceğini düşünür. Ancak sonuç hiç beklediği gibi olmaz. Hasekura O'ndan hoşlandığını ve kendisiyle çıkmak istediğini söylediğinde yaşadıkları kendisi için tam bir şok olur. Süresi biten ve artık aciliyet gerektiren dönüşüm, cevap bekleyen Hasekura için de hayal kırıklığı yaratır. Himeko en yakın ayna ile eski haline dönebilmek için sorusunu yanıtsız bırakarak gider. Okulda Hasekura'nın durgunluğu dikkatinden kaçmaz. Çocuk doğal olarak hislerinin karşılıksız kaldığını düşünmektedir. Elbette ablası yerine yanıt veremeyeceğinden bir şekilde yeniden karşılaşmalarını sağlamaya karar verir. Planları umduğu gibi gitmese de Aiko ve Hasekura karşı karşıya geldiklerinde Himeko izleyici durumundadır ve anlar ki duygularını yineleyip çıkma arzusunu dile getiren çocuk için ablası da benzer duygular beslemektedir. Böylece içten içe derin hisler büyüttüğü -tek taraflı- ilk aşkından vazgeçmesi gerektiğini anlar. Okulun izbe bir köşesinde gözyaşlarına yenilir.
 
 
Bu süreçte hayatına giren okulun popüler ve serseri çocuğu görünümündeki Daichi ile yıldızı bir türlü barışmaz. Şartlar ikiliyi sıkca bir araya getirmektedir. Okulda çıktıklarına dair yayılan söylentiler alıp başını gider. Hatta Daichi fan kulubü kurucusu, tam bir baş belası gibi davranan Hikaru'dan kurtulmak için bir dizi plan yapıp Daichi'ye dönüşür. Kötü çocuk rolu takınıp yakasını kurtardığını zanneder. Bu sırada tam bir şansızlık sonucu gerçek Daichi ile karşılaşır. Herşey daha da karmaşık hale gelir. Bir şekilde benzerinin ortalıkla dolaştığını öğrenen Daichi'de olasılıkları kendince değerlendirse de durumu anlamlandırmakta zorlanmaktadır. Himeko daha önce kendisini oğlan zannettiği için gıcık kaptığı çocuğun bir açığını bulabilmek ümidiyle gizliden gizliye peşine düşer hatta evine kadar takip eder. Ağzından laf alabilirim ümidiyle bu kez küçük kız kardeşinin görünümüne bürünüp hemen yakındaki parkta oynayan Daichi'nin erkek kardeşi olduğunu anladığı Shintaro ile arkadaş olur. Ancak beklediğini bulamaz hatta Daichi'nin sandığından çok farklı -düşünceli ve nazik- bir ağabey olduğunu keşfettiğinde de hayli şaşırır. En nihayetinde Shintaro'nun kaçırılınca suçlunun peşine düşerler ve Himeko, Daichi'nin gözü önünde dönüşüm yapmak mecburiyetinde kalır. Kurtarma çabaları başarıya ulaşınca Daichi kurdela ve sihir dünyası hakkında pek çok gerçeği ilgiyle dinler. Sırrını hiçbir şekilde açık etmeyeceği anlaşılınca sihir dünyası meclisi olayların gelişimini de göz önünde bulundurarak bir istisna yapmaya karar verir. Zaman geçtikçe ikili birbirleri için daha da önemli hale gelirler

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)